Dazzled Day

Indebuurt Woerden

home > blog > Dazzled Day Indebuurt Woerden

Publicatie van 'Indebuurt Woerden'.

Hele artikel lezen? Klik dan hier!

''Weddingplanner Erica: ‘Kinderhandjes, taart én de jurk is altijd even schrikken’

Door Jurgen Rupschus 1 december 2017

Weddingplanner woerden erica Foto: indebuurt Woerden

Stel je eens voor dat je de bruiloft van iemand anders van a tot z mag regelen. Dat is ontzettend gaaf natuurlijk. Woerdenaar en weddingplanner Erica van der Slot heeft hier haar werk van gemaakt en geeft bruidsparen de mooiste dag van hun leven. Wij van indebuurt gingen eens even langs bij het kantoor van Dazzled Day Weddingplanning.

Erica (29) is geboren en getogen in Woerden en woont al heel haar leven in de stad. Naast weddingplanner is ze ook in te huren als ceremoniemeester. Maar hoe is dat ooit begonnen?

‘Als de bruid gaat stressen, ben ik degene die zegt dat alles goed komt’

Gestart in de Woerdense horeca

Voordat ze weddingplanner werd, werkte Erica bij een Woerdens restaurant. Erica: “Ik heb evenementenorganisatie gestudeerd. In eerste instantie wilde ik iets met festivals gaan doen, maar de trouwwereld bleef meer kriebelen. Voordat ik de beslissing nam, ben ik in de horeca gaan werken. Als weddingplanner bezig zijn wilde ik altijd al doen, dus ik heb mijn diploma hiervoor gehaald en de switch gemaakt om voor mezelf te beginnen.”

Weddingplanner erica

Erica op een trouwbeurs bij Kameryck. Foto: Dazzled Day

Veel leveranciers

We hebben in Woerden aardig wat bedrijven die onder andere taarten, kaarten, bloemstukken en trouwfoto’s maken. “Maar volgens mij hadden we in Woerden (toen ik begon) nog niet echt iemand die een bruiloft en alles wat daarbij komt kijken organiseert. En dat is best gek. Ik hoorde ook van mensen dat ze bedrijven buiten Woerden benaderden voor bloemen en taarten. Terwijl dit ook gewoon in Woerden kan. De leveranciers uit Woerden en de bruidsparen uit onze stad wilde ik zo met elkaar verbinden”, zegt Erica.

‘Een kasteelbruiloft in Woerden staat hoog op mijn lijstje’

‘Heb je daar wel aan gedacht?’

Erica: “Je leert het bruidspaar echt kennen en je ziet steeds meer dat ze naar de grote dag toegroeien. Het klinkt gek, maar zelfs de dieptepuntjes zijn leuk. Van ‘het komt nu wel heel dichtbij’. Dat ze een beetje in de stress schieten en dat ik dan degene ben die zegt dat alles goed komt. Vooral de laatste weken zie ik dit veel. Ook met familieleden die dan met vragen komen als ‘heb je daar en daar wel aan gedacht?’.”

Tot toe is alles goed gegaan tijdens de bruiloften die Erica organiseerde. Maar soms kan het natuurlijk best schrikken zijn. “Met de combinatie van taart, kinderhandjes én de trouwjurk is het altijd oppassen. Dan is de bruid echt de ‘danger zone’ haha.”

Weddingplanner erica
Foto: Dazzled Day Weddingplanning

Mooiste locatie in Woerden

“De mooiste trouwlocatie in Woerden is natuurlijk Het Kasteel. Die locatie heeft alles. Een geweldige entree met de brug. Een binnenplein voor de foto’s en een gewelf. Voor gasten is het een ideale locatie, want ze kunnen even beziggehouden worden met een rondleiding.” Heeft Erica al een bruiloft gedaan in Het Kasteel dan? “Haha, nee nog niet. Een kasteelbruiloft in Woerden staat wel hoog op mijn lijstje, want ik zou daar dolgraag een bruiloft willen organiseren.” Dus als je je binnenkort verlooft… “Maar ook een bruiloft in de Woerdense weilanden lijkt mij heel leuk om te doen”, vertelt Erica.

Eigen bruiloft

Erica is zelf nog niet getrouwd. Maar als de grote dag komt, hoe gaat ze dat dan doen? Gaat ze een weddingplanner inhuren of gaat het á la controlfreak Monica uit de epische serie Friends? “Ik heb al grotendeels voor ogen hoe ik mijn eigen bruiloft wil doen. Bijvoorbeeld de jurk weet ik al en het wordt niet per se een traditionele bruiloft. Misschien zou ik wel een ceremoniemeester inhuren.” Dus nu is het wachten totdat haar vriend dé vraag gaat stellen. Erica: “Ik ga het in ieder geval niet vragen haha, daar ben ik wel heel traditioneel in. ” ''


In de media in de media
Wij maken gebruik van cookies voor onze service. Bezoek je onze website dan ga je akkoord met de cookies.