trouwlocaties

bijzondere

home > blog > Bijzondere trouwlocaties

Trouwlocaties, Nederland staat er bol van! Ook de provincie Utrecht heeft een enorm aanbod romantische, indrukwekkende en bijzondere locaties. Natuurlijk hebben we het sprookjesachtige kasteel De Haar in Haarzuilens, het prachtige Slot Zeist, de historische Domtoren in Utrecht, het monumentale en stijlvolle Oude Stadhuys in Gouda, het karakteristieke Fort bij Vechten en natuurlijk het imposante kasteel met prachtige gewelven in mijn eigen woonplaats, Kasteel Woerden.

Naast deze populaire trouwlocaties heeft de provincie Utrecht nog meer prachtige locaties waar je misschien in de eerste instantie niet zo snel aan zou denken om te trouwen, maar ik kan ze jullie zeker aanraden!

Archeon – Alphen ad Rijn

Als jullie een locatie met een historisch verhaal willen, kan Archeon zomaar eens de locatie voor jullie zijn.

De Romeinse Tempel en het middeleeuws Klooster zijn prachtige locaties voor de ceremonie.
Na de ceremonie kunnen jullie in de romantische Kloostertuin terecht voor een fotoshoot terwijl de gasten door verschillende eeuwen heen worden vermaakt.
Het Archeon heeft ook de mogelijkheid om ‘middeleeuws’ te dineren in de dinerzaal de Refter of om te feesten in de Kloosterzaal.

Naast de locatie zelf is ook het vermaak in het Archeon uniek. Hoeveel mensen kunnen er zeggen dat er speciaal voor hun bruiloft een gladiatorgevecht is georganiseerd?

 

Foto’s: Archeon


DeFabrique – Utrecht (update: helaas is deze locatie niet meer te boeken als trouwlocatie!)

De 100 jaar oude mengvoederfabriek is een stoere industriële locatie met heel veel mogelijkheden. De fabriek bestaat uit verschillende ruimtes, allemaal met een eigen karakter.

Verstopt onder de grote opslagsilo’s ligt de rauwe feestlocatie Silo 0. Deze silo is helemaal ingericht in Berlijnse clubstijl.
Midden in DeFabrique ligt Silo 61. Met oude takels aan het plafond, originele transportkratten verspreid door de ruimte en opengewerkte silo’s boven de ronde bar hebben jullie een unieke en stoere locatie te pakken. Beide silo’s hebben een vaste bar, een podium en professionele verlichting. Oftewel: de hele nacht dansen gegarandeerd! Daarnaast is er nog De Kalvermelkfabriek. Een verzameling van 9 karakteristieke ruimtes zoals, Loods 5, Micromengerij en Kalvermelk 3.

Samen bieden deze ruimtes plek aan 40 tot meer dan 1000 gasten, dus ik denk dat het veilig is om te zeggen dat DeFabrique geschikt is voor elk bruidspaar dat op zoek is naar een stoere en industriële locatie!


Foto’s: Flier! Fotografie en DeFabrique


Station Soestdijk – Soest

Station Soestdijk is een unieke en stijlvolle trouwlocatie en straalt warmte en huiselijkheid uit. Het oude spoor waar het gebouw direct aan ligt geeft de locatie een stoer en edgy tintje.

Het gebouw bestaat uit verschillende ruimtes, zoals De Zolder en De Wachtkamer. Als bruidspaar kunnen jullie er voor kiezen om één of meerdere ruimtes of het hele gebouw te huren. Dat maakt deze locatie geschikt voor zowel kleine als grote trouwgezelschappen!

Leuk weetje: vroeger was het stationsgebouw de wachtkamer van Koningin Emma. De wachtkamer is in 1897 speciaal voor haar gebouwd en is 90 jaar lang gebruikt als NS station.


Foto’s: Station Soestdijk en DLC Café


Ouwehands Dierenpark – Rhenen

Op zoek naar een unieke locatie? Dierenliefhebber? Eigenlijk in Afrika willen trouwen maar teveel gedoe om de hele bruidsstoet daar te krijgen? Oplossing: trouwen in de dierentuin!

Ouwehands Dierenpark in Rhenen geeft met gebieden als Pandasia, Blue Lagoon en het Afrikahuis voor elk moment van jullie bruiloft het perfecte decor. Met ijsberen en mandrillen als extra toeschouwers wordt jullie bruiloft zeker weten een onvergetelijke dag.

Terwijl jullie bezig zijn met de fotoshoot, waar jullie nét iets dichterbij de dieren kunnen komen dan de meeste andere bezoekers, kunnen de gasten zich vermaken met een unieke rondleiding door het park. Win-win!

Ook voor het diner kunnen jullie terecht in het dierenpark. En eerlijk, dineren met op de achtergrond giraffen en het geluid van olifanten, wie wil dat nou niet?


Foto’s: Ouwehands Dierenpark


Sonnenborgh museum en sterrenwacht – Utrecht

Sterren staan gelijk aan romantiek. Hoe toepasselijk is het dan om ‘onder de sterren’ in de sterrenwacht te trouwen?

De 16e-eeuwse bastion met ruim 160 jaar oude sterrenwacht ligt, verscholen in het groen, aan de Maliesingel in de oude binnenstad van Utrecht.

Het Terreplein, de binnenplaats, is overdekt met een glazen dak. Hierdoor is de binnenplaats een prachtige ‘zaal’ geworden met uitzicht op de torens van de sterrenwacht en natuurlijk op de sterrenhemel zelf.

Iets intiemer? Dan is de authentieke en statige bibliotheek van de sterrenwacht perfect!

Als trouwgezelschap hebben jullie ook toegang het museum en de sterrenwacht zelf. In de noorder- en zuidertoren kunnen jullie door de telescopen naar de sterren en planeten kijken. Heel leuk om te doen, en ook nog eens een superlocatie voor een trouwreportage!


Foto’s: Sonnenborgh – museum en sterrenwacht


Blog locaties inspiratie
Wij maken gebruik van cookies voor onze service. Bezoek je onze website dan ga je akkoord met de cookies.