bruiloft

verplaatsen

home > blog > Verplaatsen van je bruiloft

Niemand hoopt natuurlijk zijn of haar bruiloft te moeten verplaatsen. Helaas heeft het coronavirus ervoor gezorgd dat dit voor veel bruidsparen wel het geval is geworden. Sommige bruidsparen kunnen niet anders omdat de deuren van hun locatie niet open mochten gaan, andere bruidsparen zien de 1,5 meter regel niet zitten en besluiten daarom om de bruiloft uit te verplaatsen. Hebben jullie ook besloten om de bruiloft te verplaatsen? Wij hebben een stappenplan voor je opgesteld om jullie op weg te helpen en hopelijk een beetje te ontstressen. Ook al loopt het nu niet allemaal zoals gepland, de aanloop naar jullie bruiloft mag ook nog steeds iets zijn om van te genieten!



Wat willen jullie?

Voordat jullie stappen gaan ondernemen is het verstandig om eerst te kijken wat jullie zelf graag willen. Is er bijvoorbeeld al een andere datum die jullie voorkeur heeft? Welke leveranciers willen jullie er per se weer bij hebben op die nieuwe datum? Het kan namelijk gebeuren dat de leveranciers die jullie op dit moment hebben niet meer beschikbaar zijn op de nieuwe datum. Willen jullie dan de datum aanpassen aan de beschikbaarheid van de leveranciers of gaan jullie dan opzoek naar een andere leverancier?


Contracten

Hou er rekening mee dat iedere locatie en elke leverancier zijn of haar eigen algemene voorwaarden heeft, ook wat betreft annuleringen en verplaatsingen. Check dus alvast de algemene voorwaarden en contracten die jullie hebben afgesloten. Dat kan misschien ook helpen bij het maken van een keuze.

Hebben jullie een trouwverzekering afgesloten? Pak die algemene voorwaarden er ook vast bij!


De locatie

Neem als eerste contact op met de trouwlocatie. Vraag naar hun beleid en mogelijkheden, kunnen ze nog bruiloften aanbieden aangepast aan de huidige maatregelen en is jullie nieuwe voorkeursdata nog beschikbaar? Zo ja, vraag dan of je daar alvast een optie op kan laten zetten.

Vergeet ook niet goed te informeren of er extra kosten gerekend worden vanwege de verplaatsing!


De leveranciers

Op het moment dat jullie een nieuwe datum als uitgangspunt hebben, is het verstandig om zo snel mogelijk contact op te nemen met alle leveranciers om te checken of zij ook beschikbaar zijn. Zo ja, leg dan de datum vast bij de locatie. Zo niet, bedenk dan of jullie een andere datum uit willen zoeken waarop wel alle leveranciers beschikbaar zijn of dat jullie andere leveranciers gaan zoeken.

Vergeet ook hierbij niet te checken wat de leveranciers als beleid hanteren qua extra kosten!


De gasten

Hebben jullie een nieuwe datum kunnen prikken met de locatie en de leveranciers? Stel dan de gasten op de hoogte. Dit kan bijvoorbeeld met een ‘Change-the-date’-kaart.

Blijft het programma op de nieuwe datum hetzelfde? Dan is het eigenlijk niet nodig om ook nog een hele nieuwe uitnodiging te versturen. Zijn er wel grote veranderingen? Overweeg dan of jullie een nieuwe uitnodiging willen sturen of de gasten op een andere manier op de hoogte brengen, bijvoorbeeld per mail of met het nieuwe programma al op de Change-the-date kaart.



De spullen

Misschien hadden jullie sommige dingen al gekocht of besteld waarop de oude trouwdatum te zien is. Denk bijvoorbeeld aan de gravering in de trouwringen of een datum geborduurd in het trouwpak.

Als dit zo is, neem dan zo snel mogelijk contact op met de betreffende leveranciers. Misschien kunnen zij nog aanpassingen maken.

Voor de trouwjurk, trouwpak en de kleding van bruidskinderen is het sowieso verstandig om contact op te nemen met de leveranciers. De kans is groot, zeker bij de kinderen, dat de kledingmaat veranderd is op de nieuwe trouwdatum. Kijk of er bij de leverancier nog een extra pasafspraak ingepland kan worden en of vermaken van de kleding eventueel mogelijk is.


De reis

Hebben jullie ook al een huwelijksreis geboekt? Het reisbureau kan jullie meer vertellen over het omboeken van de vlucht en het hotel.

Hebben jullie een reisverzekering? Neem daar dan ook zeker contact mee op en informeer naar de kosten die jullie vergoed kunnen krijgen.


De ‘oude’ datum

Als jullie alles opnieuw gepland hebben, is er toch nog één zuur moment wat jullie tegen gaan komen; de oorspronkelijke trouwdatum. Hoe rot het misschien ook voelt, laat deze dag niet zomaar voorbij gaan. Sta er bij stil en probeer er toch iets bijzonders van te maken. Misschien hadden jullie al decoratie met deze datum laten maken en komt die toch nog een beetje van pas bij een intiem pre-wedding feestje alleen voor jullie tweetjes.


Hulp nodig?

Komen jullie er toch niet helemaal uit of zijn er andere dingen waar jullie nu tegenaan lopen? Neem dan contact met ons op! Wij kunnen jullie helpen met advies op maat!


Blog tips
Wij maken gebruik van cookies voor onze service. Bezoek je onze website dan ga je akkoord met de cookies.