trouwfotograaf

tips

home > blog > Tips van een trouwfotograaf

Als de trouwdag eenmaal -helaas- weer voorbij is, zijn de foto's vaak één van de belangrijkste herinneringen aan een prachtige dag. Daarom benadruk ik bij elk bruidspaar hoe belangrijk het is om een goede en professionele fotograaf in de armen te nemen. De bruiloft doe je niet zomaar even over als de foto's tegenvallen, dus zeker het investeren waard! Daarom deel ik met liefde deze tips van Alva Fotografie om een goede fotograaf te kiezen.


"Must: bruidsfotograaf voor je bruiloft

Je gaat trouwen! Wat leuk. Hier kijk je al een lange tijd naar uit, de dag van je dromen. Maar er moet ook veel geregeld worden. Het zoeken van een trouwlocatie, bruidsjurk, pak, getuigen, ambtenaar, trouwringen, eventueel een taart, catering, een trouwauto en daarnaast ook nog de planning van de trouwdag. Al die moeite voor slechts 1 dag, maar wel de voor mooiste dag van jullie leven. Het is een dag die je vaker wilt herbeleven en daarvoor is het aan te raden om een bruidsfotograaf te overwegen.

Foto: Alva Fotografie



Hoe kies je de juiste fotograaf?

Het is een investering waar jullie de rest van je leven plezier van hebben, handel het kiezen van een fotograaf daarom niet te makkelijk af. Vergelijk eerst meerdere fotografen. Kijk of de foto’s die de fotograaf maakt in de smaak vallen en of het een bruidsfotograaf betreft. Een bruidsfotograaf heeft over het algemeen meer ervaring in het vastleggen van deze speciale dag en weet daarom beter hoe ze jullie trouwdag het mooist in beeld kunnen brengen. Neem dingen als het budget en de datum ook mee in de beslissing, het zou zonde zijn als jullie er na de tijd achter komen dat de fotograaf op de trouwdag al volgeboekt is.

Foto: Alva Fotografie


Kies vervolgens ten minste twee fotografen uit om kennis mee te maken. Het is belangrijk dat jullie een klik voelen, deze persoon gaat immer de mooiste dag van jullie leven vereeuwigen. Vergeet niet te vragen wat je voor de prijs krijgt mocht dit niet op de website aangegeven staan. Denk hierbij aan hoeveel foto’s je kan verwachten, hoe snel na de bruiloft de foto’s verwacht kunnen worden, worden ze bewerkt of onbewerkt aangeleverd, krijg je ze al uitgeprint in een album of alleen digitaal. Vergelijk de mogelijkheden en kies de fotograaf waar jullie het beste gevoel bij hebben.

Foto: Alva Fotografie


Emotiefotografie

Bij bruidsfotografie gaat het niet alleen om de details maar ook om het losmaken van emotie. Een trouwdag zit bomvol met allerlei emoties die je als bruidspaar niet allemaal mee krijgt. Wat houd je dan eigenlijk over aan deze speciale dag? De herinneringen vastgelegd door de fotograaf. Bij emotiefotografie wordt de dag vastgelegd zoals jullie en jullie gasten deze beleefd hebben. Een bruidsfotograaf heeft doorgaans meer ervaring met deze emotie vast leggen en weet waar de kunst ligt om mooie herinneringen tastbaar te maken. Emotie is de kern van het bewaren, koesteren en door te vertellen van mooie herinneringen."

Foto: Alva Fotografie


Meer informatie over Alva fotografie?

Alva Fotografie
06 8105 2505
Instagram
Facebook


Blog tips
Wij maken gebruik van cookies voor onze service. Bezoek je onze website dan ga je akkoord met de cookies.