2019

leukste bruiloft trends

home > blog > Leukste bruiloft trends 2019

Het eind van 2018 komt in zicht en dat betekent dat we bij Dazzled Day al druk bezig zijn met de voorbereidingen voor 2019. Een groot en belangrijk onderdeel van die voorbereidingen bestaat uit het verdiepen in de nieuwe trends voor komend trouwseizoen. Niet alleen bij de trouwkleding verandert de mode elk jaar, ook de bloemen, taarten en de styling worden aan een make-over onderworpen. Benieuwd wat er volgend jaar helemaal hip is voor jullie bruiloft? Wij hebben het voor je uitgezocht!



Jurken

Voor de trouwjurken zijn er in 2019 een aantal trends die terug blijven komen, maar er zijn ook een aantal nieuwe trends die van je jurk een echte eye-catcher maken.

Zo blijven de pastelkleurtjes altijd goed, zowel de hele jurk in een lichte kleur of accenten op de jurk in pastel roze, blauw of goud. Iets meer lef? Komend jaar is een zwarte (!) trouwjurk hot! Gecombineerd met de juiste make-up en accessoires maakt een zwarte jurk je een hele classy bruid.

Naast de kleur is ook het ‘motiefje’ van de jurk extra opvallend aanwezig. 3D-tule met vlinders en libellen hebben de overhand op de catwalk.
3D-tule niets voor jou? De pussybow maakt in 2019 een comeback. Subtiel aan de achterkant van de jurk ter hoogte van je onderrug of als blikvanger aan de voorkant van de jurk op je middel of borst.

Aan de mouwen wordt komend jaar ook extra aandacht besteed. Lange mouwen zijn de trend, met name de kanten variant. Wil je helemaal ‘on trend’ zijn? Kies dan voor trompetmouwen. Gecombineerd met een diepe V-hals zeker een sexy maar stijlvolle bruid!



Pak

De bruidegommen gaan in 2019 terug naar het 3-delige pak in Italian fit, oftwel een slanke pasvorm. De broeken lopen recht of slank toe en de gilets en jasjes zijn mooi getailleerd waardoor de schouders en de taille netjes in balans zijn. Maak de look helemaal af met mooie manchetknopen

Afgelopen jaar zagen we vooral veel blauw in de pakken van de heren, maar komend seizoen zit je helemaal goed met groen. Donkergroen, petrol, zeegroen, het mag allemaal. Stem de juiste kleur groen af op het seizoen waarin je trouwt. Wat lichter en helderder groen in de lente en de zomer en wat donkerder en dieper groen in het najaar en de winter.

In 2019 nemen we afscheid van een volledig ‘egaal’ pak. Kies in plaats daarvan voor stof met een ruitmotief, zowel subtiele ruitjes als een duidelijke en zelfs contrasterende ruit.



Taart

Wij houden van taart en dan voornamelijk van taart eten. Het maken van taart laat ik toch liever aan een professional over. Rustieke naked wedding cakes waren de grootste trend van afgelopen jaar en deze taarten verdwijnen zeker nog niet van het toneel, maar natuurlijk zijn er ook nieuwe trends. Wie kan je nou beter vertellen welke taart je volgend jaar moet hebben dan iemand die alles van bruidstaarten afweet? Daarom hebben we voor de taarttrends van 2019 de hulp ingeschakeld van Angelique van Bakverhalen. Haar tips voor 2019:

RELIEF

Reliëf geeft je taart zo veel diepte en is een mooie techniek om toe te passen bij monotone bruidstaarten. Reliëf kan aangebracht worden op verschillende manieren, bijvoorbeeld met bloemen van fondant, maar ook met ‘pressure piping’ kunnen er scenes aangebracht worden op jullie taart. Deze techniek geeft meer diepte dan bijvoorbeeld fondant silhouetten.


FLORAL

En dan vooral “go big or go home”. Of jullie nu voor verse (eetbare) bloemen gaan of suikerbloemen, in beide gevallen geldt: veel! Prachtige watervallen van bloemen of toppers met hangende petals. Verwerk de bloemen die in jullie boeket en styling zitten ook op de bruidstaart zodat het gehele plaatje klopt! Let wel op dat niet alle verse bloemen zomaar op de taart geplaatst kunnen worden. Je taartenbakster en bloemist kunnen je hier over adviseren.

Taart: Bakverhalen

ZWART

Wit kan even aan de kant, want we gaan bold voor zwarte taarten! Too much? Donkerblauw en - groen staan ook heel gaaf en dan vooral in combinatie met de floral trend. Combineer je donkere taart met geschilderde bloemen en 3D-bloemen voor een nog dramatischer effect. Houd er wel rekening mee dat zwart leuke beelden op levert als je je tong uit steekt.


Taart: Bakverhalen. Foto: Van kaartjes tot kiekjes

GEOMETRISCH

Was het tot heden alleen een geometrische patroon dat verwerkt werd op de taart, nu gaan we een stapje verder. Bruidstaarten hoeven niet meer alleen rond te zijn. Vierkant, hexagons of zelfs abstracte stapels zijn je-van-het. Hoe tof om te combineren met een ‘geode-cake’!


GOUD

In 2018 kwamen eigenlijk alle metallics wel aan bod, maar volgend jaar zal je vooral goud gaan zien. Geen geheel gouden taarten, maar subtiele gouden details die net dat beetje extra geven aan jullie witte bruidstaart. Zo kan je een klassieke ontwerp toch een moderne touch mee geven.

Over smaak valt niet te twisten, maar een mooie taart die niet lekker smaakt wil natuurlijk niemand. Houd het niet bij mooie plaatjes, maar ga vooral proeven bij de taartenbakker!’

Wij hebben er trek van gekregen! Jullie ook? Kijk dan zeker op de site van Bakverhalen!


Taart: Sweet Savour by Felicia. Foto: Lana Nimmons Photography


Styling

Uiteraard zijn er trends van het afgelopen seizoen die we echt nog wel terug gaan zien in 2019. Zo kunnen we voorlopig nog geen afscheid nemen van de Bohemian Weddings en de Greenery styling, maar ook voor de styling staat er ‘something new’ op ons lijstje.

Komend seizoen worden de kleuren nog meer afgestemd op het seizoen. Durf hierin nog een stapje verder te doen! Kies in de zomer voor heldere en sprekende kleuren en laat de pastelkleurtjes liggen voor de lente. In de herfst hoef je niet bij de bruintinten te blijven. Kies voor donkere maar diepe kleuren, zoals donkergroen, donkerblauw of bordeaurood en combineer dit met okergeel.

Niet alleen kleuren mogen gecombineerd worden, ook de stijlen mogen in de mix. Ga niet alleen voor een industrial look of een landelijke touch. Ga voor een chique styling in een oude hooischuur of kies de romantische witte stoeltjes en de lieve aankleding in een stoere industriële fabriekshal. Waarom kiezen als het ook allebei kan!



Neon

Een trend waar we zelf erg fan van zijn is neon. Niet a-la Las Vegas, maar in subtiele details. Een gepersonaliseerd neon sign als backdrop bijvoorbeeld of als aankleding op de taarttafel. Deze trend is vooral heel tof te combineren op een industriële locatie. Denk aan oude oud beton afgebrokkelde gemetselde muren met een modern eye-catcher. Gegarandeerd succes voor de foto’s!



Goud

Zoals Angelique al zei over de taarten, hebben we alle metallic voorbij zien komen maar blijft vooral goud hangen in 2019. Dat geldt ook voor de styling. Denk dan vooral aan gouden details, opvallende details! Van goud verwerkt in de uitnodigingen tot gouden dieren als houder voor de tafelkaarten en gouden stoelen tijdens de ceremonie. Door te spelen met de glans kan je kiezen voor een ‘classy gold’ uitstraling of juist een stoere look met mat goud.



Bloemen

In 2019 gaan we vooral veel tegenpolen gecombineerd zien. Pastelkleurige pioenrozen gecombineerd met bloemen in harde ‘bold’ kleuren, aangevuld met gedroogde grassen. Een toffe trend voor zowel bruidsboeketten als bloemdecoratie.

Een tafel vol lage bloemstukken met wilde bloemen in een sprekend en groot kleurenpalet. Het hoeft allemaal niet meer voorzichtig en netjes op elkaar afgestemd. De bloemen mogen knallen en hoeven niet alleen subtiel aanwezig te zijn.




The special moments

Verder zijn er ook gebeurtenissen op de trouwdag die steeds meer aandacht krijgen. Het moment dat jullie elkaar voor het eerst in trouwkleding zien kan voor het altaar of gewoon thuis in de woonkamer zijn, maar we zien steeds vaker dat er voor de ‘First Look’ steeds meer uitgepakt wordt. Ga op zoek naar een mooie of romantische locatie, nodig je bridal squad, allerbeste vrienden of liefste familie uit en maak er echt een speciaal moment van. Vergeet dan niet ook de fotograaf uit te nodigen. De emotie en uitdrukkingen van elkaar voor de eerste keer zien krijg je maar één keer op de foto.



Hoewel een luxe gangendiner altijd goed blijft, zijn er steeds meer leuke en lekker variaties op het dinermoment. Afgelopen seizoen zagen we de BBQ al veel voorbij komen en ook komend jaar mag het allemaal iets losser. ‘Social eating’ is de nieuwe trend. Naast de kwaliteit van het eten draait het ook echt om de sfeer en het ‘samenzijn’ tijdens het eten. Niet meer iedereen zijn of haar eigen bord, maar allemaal een vorkje mee prikken van bijvoorbeeld grote schalen of etagères verdeeld over de tafels. Delen is een uitgangspunt bij shared dining.


Genoeg mooie nieuwe dingen voor komend trouwseizoen dus! Hebben jullie nog tips nodig hoe je deze trends in jullie bruiloft verwerkt? Jullie weten me te vinden! 😉


Foto's: Pinterest


Blog trends inspiratie bloemen trouwjurk
Wij maken gebruik van cookies voor onze service. Bezoek je onze website dan ga je akkoord met de cookies.