gekleurde

trouwjurk

home > blog > Kleur in je trouwjurk!

Meer en meer wordt er gekozen om af te stappen van een 'standaard' huwelijk. De invulling van de dag verandert, de trouwlocatie is niet meer per se een stadhuis of kasteel en ook de bruidstaart is aan een aantal trends en veranderingen onderworpen. Dan kan de trouwjurk natuurlijk niet achterblijven!

'Traditioneel wit' werd al steeds vaker vervangen voor off-white of een andere afgeleide van wit, maar ook kleuraccenten of een totaal andere kleur maken hun opwachting. Daarom zetten wij een paar mooie blikvangers voor je op een rij.


Pastel

Wil je graag een kleurtje maar geen knalkleur? Dan zijn pastelkleurtjes de uitkomst. Mintgroen, lila, babyblauw, het kan allemaal en het schreeuwt nog steeds ‘romantiek’ en ‘bruid’. Uiteraard kan je ook variëren met de intensiteit van de kleur. Je kunt kiezen voor een duidelijk zichtbare tint of een tint die bijna tegen wit aanligt, zodat het meer lijkt alsof er een gekleurde waas over de jurk ligt.

Helemaal leuk is het als de kleur van de jurk doorgetrokken wordt in een kleurenthema. Een peachy jurk combineert super met een thema als ‘Peach & Gold’ of ‘Vintage with a touch of peach’.



Full Color

Mag het allemaal wat meer knallen en opvallen? Kies dan voor een trouwjurk in een uitgesproken of felle kleur. Vurig rood of zomers geel zijn echt niet alleen weggelegd voor een zomerjurkje. Een bohemian bruid leent zich perfect voor geel en wat straalt er meer passie en liefde uit dan rood? Meer gedurfd maar toch heel classy? Met de juiste styling staat een zwarte jurk alles behalve somber.

Je hoeft de kleur van de jurk natuurlijk niet per se af te stemmen op de kleur van je boeket of het thema van de bruiloft. Juist met opvallende kleuren is het heel mooi om contrasten op te zoeken. Bij een blauwe jurk staat een oranje boeket prachtig en bij een paarse jurk komt geel en goud heel mooi naar voren, zowel in een boeket als in andere accessoires.



Dip-dye of Ombre

Deze trends zijn al langer populair als het om je haarkleur gaat, maar ook van je trouwjurk maakt het een echte eye-catcher. Met een dip-dye of ombre krijgt de onderkant, of juist de bovenkant, van je jurk een andere kleur. Bij vrijwel alle modellen trouwjurken zijn deze effecten toe te passen. Omdat deze jurken in de meeste gevallen op bestelling worden gemaakt, kan je de kleur en het verloop van de kleur helemaal naar wens aan laten brengen. Kies voor één kleur in verschillende tinten voor een wat rustigere uitstraling of rock een regenboogeffect!



Verborgen kleuren

Zelf ben ik heel erg fan van deze stijl. Met een ‘verborgen kleur’ combineer je eigenlijk het beste van beide: nog steeds traditioneel wit, maar toch lekker out-of-the-box met een toffe kleur.
Daarnaast heeft deze stijl eindeloos veel mogelijkheden. De kleur van de onderrok kan je natuurlijk helemaal zelf samenstellen. Wil je één kleur, heel veel kleurtjes, enkele laagjes voor een subtiel kleureffect of meters gekleurd tule voor een opvallend effect? Door te spelen met de lengte van de lagen krijg je ook de keuze of de gekleurde stof altijd een stukje onder de witte laag vandaan komt of alleen zichtbaar is als je zit of de bovenlagen van je trouwjurk omhoog houdt.

Geen fan van tule of liever geen wijde rok? Het is ook mogelijk om een andere gekleurde stof te gebruiken of kies een jurk met een rok van een ‘dubbele stof’ waarbij de binnenzijde van de rok een andere kleur heeft dan de buitenzijde. Wees creatief en show your secret colours!



Kleurenfestijn

Nog niet genoeg kleur? Natuurlijk kan je alles combineren of werken met verschillende kleuren en patronen in één jurk. De mogelijkheden zijn eindeloos. Experimenteer met kleur, patronen en stofjes en kies een jurk die perfect bij jou past. Leef je uit!



Foto's: Pinterest


Blog trends trouwjurk inspiratie
Wij maken gebruik van cookies voor onze service. Bezoek je onze website dan ga je akkoord met de cookies.